PÄIJÄT-HÄME 

Lahtelaiskaksikko haluaa tarjota vaihtoehdon parinhakusovelluksille järjestämällä pikatreffitapahtumia

Lahden ravintola Virastossa järjestetty pikatreffitapahtuma yllätti osallistujat positiivisesti. Monille kynnys osallistua on silti korkea.

Lahtelaiset Juliet Hännikäinen ja Anna Kuusela havaitsivat, että parisuhteen metsästys mobiilisovellusten avulla on arkipäiväistymisestään huolimatta riskialtista puuhaa.

– Ensin kirjoitellaan puoli vuotta ja ihastutaan, ja sitten petytään kun treffeille ilmestyy aivan eri ihminen. Netissä on myös valehtelemista, Kuusela kuvailee.

Kaksikko laittoi tänä syksynä pystyyn yrityksen, joka tarjoaa vaihtoehdon kumppania etsiville kaupunkilaisille. Naiset järjestävät syksyn aikana pikadeittitapahtumia nuorille, työikäisille ja eläkeikään ehtineille lahtelaisille.

Anna Kuuselan mukaan seuranhaku on netissä riskialtista. Kuva: Mirja Hussain

Joulukuulle on suunnitteilla lisäksi tavallista erikoisempi tapahtuma, jossa baariyleisö pääsee vaikuttamaan osallistujien parinvalintaan esimerkiksi kysymyksiä esittämällä. Konseptiin kuuluu myös tapahtuman esittäminen suorana lähetyksenä YouTubessa.

– Minulla on ollut jo kauan mielessä, että olisi hauska järjestää showmainen ja pelimäinen tapahtuma, joka houkuttelisi ihmisiä paikan päälle, Kuusela kertoo.

Hännikäinen ja Kuusela toivovat, että ihmiset uskaltavat heittäytyä heidän visioimaansa tapahtumaan.

– Ihmiset ovat vähän varovaisia. Monet ajattelevat, että kiva juttu, mutta eivät itse uskalla lähteä, miettii Kuusela.

“Ei tämä niin kamalaa ollutkaan”

Hännikäinen ja Kuusela järjestivät ensimmäisen pikadeittitapahtumansa lahtelaisessa ravintola Virastossa tiistai-iltana. Paikalle uskaltautui hieman yli kymmenen sinkkua, ja sukupuolijakaumakin asettui lopulta melko tasaiseksi.

Kaava oli simppeli: kukin osallistuja sai jokaisen vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa viisi minuuttia tutustumisaikaa. Lopuksi osallistujat ilmoittivat järjestäjille numerotunnuksella sen henkilön, joka miellytti eniten. Jos kiinnostus oli molemminpuolista, järjestäjät luovuttivat parille toistensa yhteystiedot jatkoa varten.

Lahtelainen Ari Torvinen saapui paikalle ummikkona mutta avoimin mielin.

– Ei tämä niin kamalaa ollutkaan, mitä ajattelin. Ihan luontevasti keskustelu sujui kaikkien kanssa, hän kertoi kierroksen jälkeen.

Ari Torvisen mukaan keskustelu sujui pikatreffeillä luontevasti. Kuva: Mirja Hussain

Torvisen mukaan viisi minuuttia tuntui aluksi pitkältä ajalta hieroa tuttavuutta ventovieraan kanssa, mutta lopulta aika tuntui kiitävän.

– Kun keskustelukumppaneita oli niin monta ja ne vaihtuivat äkkiä, niin ei jäänyt mieleen että kuka sanoi mitäkin, hän kertoo.

Kokemus oli Torviselle silti positiivinen.

– Suurin kynnys on tulla paikalle. Kun sen ylittää, tämä on aika helppoa, hän sanoo.

Niinikään ensimmäistä kertaa vastaavanlaiseen tapahtumaan osallistunut Terhi Pylväläinen oli positiivisesti yllättynyt.

– Alkukankeuden jälkeen oli tosi kivaa. Jutun juurta löytyi hyvin, ja vielä olisi voinut jatkaakin, hän sanoo.

Pylväläiselle oli pikatreffikierroksen jälkeen selvää, mitkä numerot hän paperilappuunsa raapustaa.

– Kaksikin suosikkia löytyi.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi